Woef Woef 2017

Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 13
Bron:
Speel zo snel mogelijk je hondenoren weg. Het bijzondere aan Woef Woef is dat je 2 kaarten aan je eigen oren moet hangen. In je beurt leg je een kaart af. Maar let op, de kaarten aan je oren hebben voorrang!

Omschrijving

Bron: Spellenlab
'Woef Woef' is een hondenspel. Het is gebaseerd op de spelregels van UNO, maar er komt nog een geheugenvariant bij. De kaarten die voor dit spel gebruikt worden, zijn net hondenoren en kunnen aan je eigen oor hangen. Er zijn kaarten in 4 verschillende kleuren met daarop verschillende symbolen (bloemen, sterren, hartjes...) en ook jokerkaarten.
Bij aanvang krijgt elke speler 5 kaarten die hij bekijkt. 2 ervan hangt hij aan zijn oren en kan hij dus niet zien.
Er wordt een startkaart gelegd en de eerste speler legt een kaart aan die ofwel dezelfde kleur of hetzelfde symbool heeft. Pas op: de oorkaarten hebben altijd voorrang! Kun je een kaart vanuit je hand en van je oor afleggen, dan MOET je de oorkaart afleggen. Jokerkaarten mogen overal aangelegd worden. Wie een fout maakt, moet een extra kaart van de afneemstapel nemen. Wie nog 1 kaart over heeft, zegt: "Woef woef", of moet een extra kaart nemen. Wie als eerste uitspeelt, wint het spel.

Info van de contactscholen:
- Gespeeld met verschillende leeftijdsgroepen
- Je kunt dit opbouwend spelen: eerst met 3 kaarten rekening houdend met kleur, daarna kleur en vorm, daarna onder begeleiding met 5 kaarten en zonder begeleiding met 3 kaarten Je kan het ook spelen met maar 1 hondenoor aan het oor.
- Frustrerend voor de kinderen omdat de kaartjes steeds afvallen. De afstand tussen oren en schouders van jongere kinderen maken het moeilijk om dit spel met 'kleinere' kinderen te spelen. Je kan er ook voor kiezen om de kaarten die aan de oren moeten, gewoon verdekt voor zich te leggen. (Natuurlijk is het plezante van het spel er dan een beetje af)
De spelregels zijn te doen voor de kleuters, maar niet het materiaal.
Eigenlijk is het spel pas geschikt vanaf 7 jaar.
- Met begeleiding mogelijk in een 2de kleuter. Er is wel inoefening nodig.
- Goed om te tellen tot 5 (2 aan de oren, 3 op de tafel)
- In sommige 3de kleuterklassen nog te moeilijk, ideaal voor 1ste lj.
- Veel enthousiasme voor dit spel (1ste graad).
- Kinderen kozen dit spel tijdens vrije speelmomenten in een 1ste graad.
- Voor sommige kinderen zeer moeilijk om te onthouden wat aan de oren hangt. daarom is beperken tot 1 kaart aan de oren een goede optie.
- Werd ook in de 2de graad gespeeld. Ook leuk met volwassenen. Leuk in 1ste tot 3de lj werd altijd gekozen, korte uitleg, kort spel, kan zelfstandig gespeeld worden.


Aantal spelers 2-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Woef Woef