Max de Kat 2017

Uitgever:
Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Spelcollecties:
Richtprijs:
€ 25
Bron:
De spelers zorgen er samen voor dat drie diertjes zo snel mogelijk hun woonplaats in de boom bereiken. Tijdens hun tocht worden ze achterna gezeten door Max de kat. Lukt het hen om uit zijn klauwen te blijven?

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Max de kat heeft honger! Hij gaat op jacht en wil de kleine vogel, muis en eekhoorn te pakken krijgen. De spelers nemen het samen op tegen Max de kat. De kleine diertjes moeten veilig in de boom en het holletje geraken. Daarvoor krijgen ze een kleine voorsprong op Max. Twee dobbelstenen met zwarte en groene stippen bepalen de gang van het spel. Wordt een groene stip gedobbeld, dan mogen de spelers een klein diertje vooruit plaatsen. Is het een zwarte stip, dan verplaatsen ze de kat. Komt de kat te dicht in de buurt van de kleine diertjes, dan
kunnen de spelers samen beslissen om de kat terug te lokken met iets lekkers. Zo is er meer tijd om de andere dieren in veiligheid te brengen.
Dit is een zeer goed, en al ouder coöperatief spel. Het spel werd in een volledig nieuw en aantrekkelijk kleedje gegoten. Het spel sprak qua spelregels al steeds aan. Nu ook de lay-out van het spelbord en de spelregels mooi vernieuwd werden en en de pionnen hanteerbaarder zijn, is dit een échte aanrader geworden! Een spel om te leren samenspelen.
Aantal spelers 1-8 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Kleuters
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Max de Kat