De Geheime gang 2017

Uitgever:
Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 25
Bron:
Alle spelers zijn detectives die, voor de klok 12 keer slaat, de kostbare schatten moeten terugvinden die door dieven in de geheime gang werden verstopt. Weet jij welke we zoeken?

Omschrijving

Bron: Spellenlab
In dit coöperatieve spel zijn alle spelers detectives en proberen samen te ontdekken welke drie kostbare voorwerpen in de geheime gang werden verstopt. Ze moeten dit wel doen voordat de klok 12 keer slaat...
Dit herwerkte spel uit de jaren '80 had al steeds een goed spelsysteem. Nu werd het spel in een volledig nieuw en aantrekkelijk kleedje gegoten waardoor het bijna niet meer te herkennen is. Het spel trekt aan en is één van de betere coöperatieve spellen op de markt.
Het spel wordt gespeeld in een kasteel dat in 3D opgebouwd wordt in de speldoos. Er worden 3 schatkaarten verborgen gelegd in de geheime kamer. De andere schatkaartjes worden vermengd met de klokkaartjes en allemaal verdekt op de voorziene plaatsen op het spelbord gelegd. De klok start bij 12 uur.
Elke speler draait om beurt 2 kaartjes om. Zijn de kaartjes dezelfde, dan worden ze in de kelder gelegd. Zijn de kaartjes verschillend, dan moeten ze onthouden worden en worden ze weer omgedraaid. Wordt een kaartje met een klok omgedraaid, dan wordt de klok een uur verder gezet en verdwijnt het klokkaartje in de daarvoor voorziene ruimte. Het spel stopt wanneer de klok op middernacht staat, of wanneer alle mogelijke paren gevonden zijn. De spelers moeten dan raden welke 3 voorwerpen in de geheime kamer verstopt zitten? Kunnen ze dat? Dan winnen ze samen het spel.
Aantal spelers 1-8 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
De Geheime gang