Emojito 2017

Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 20
Bron:
Emojito! is een (coöperatief) partyspel waarbij de spelers moeten raden welke kaart de startspeler probeert over te brengen (uitbeelden, geluid of beide). Slagen jullie er in om te winnen van het spel?

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Het spelbord is verdeeld in 7 vakjes, met een finish-lijn tussen 7 en 1. Deze finish-lijn is ook de startlijn en de scorelijn. In elk vakje staat ook een symbool dat vertelt hoe de acteur zijn emotie moet uitbeelden: dit kan een smiley zijn (= uitbeelden door gezichtsuitdrukking), een muzieknoot (= uitbeelden door enkel geluiden te maken) of beide symbolen (emotie uitbeelden door gezichtsuitdrukking en geluiden). Elke speler krijgt een pion en legt deze bij de startlijn.
In elke ronde neemt 1 speler de taak van acteur op zich en de andere zijn de raders. De acteur neemt 1 kaart en beeldt de emotie uit. Daarna neemt hij 6 extra kaarten, mengt alle kaarten en legt ze alle 7 open.
De andere spelers (raders) proberen te raden welke emotiekaart (van de 7 verschillende kaarten) werd uitgebeeld. Dit doen ze door het nummer van de kaart aan te duiden op het schijfje met cijfers. Spelers mogen niet met elkaar overleggen.
Elke goed geraden kaart brengt de pion van de spelers die goed geraden hebben een stap vooruit op het spelbord. De acteur mag per goed geraden speler 2 stappen vooruit (met een maximum van 6 punten.) Iedere keer wanneer één van de pionnen de finish-lijn bereikt, krijgt de speler een emotiekaart als beloning. Wie het eerst 5 kaarten heeft verzameld (spel of spelers) wint het spel.

Coöperatieve variant: De spelers spelen als 1 groep tegen het spel. Wij zijn zeer sterk overtuigd door het cöoperatieve spel en vinden het een aanrader om het spel samen te spelen.

Emojito is een fantastisch (samenwerkings)spel. Het materiaal is prachtig uitgewerkt. De emoties die aan bod komen zijn zeer ruim en worden door dieren en dingen afgebeeld. De kleurrijke tekeningen motiveren de spelers om alles zo goed mogelijk na te doen. Een uitdaging en een plezier voor groot en klein!

Info van de contactscholen:
- Iedereen doet graag mee.
- Het is niet voor alle spelers even gemakkelijk om de gezichtsuitdrukkingen na te bootsen.
- Het is best om eerst een kaart te bekijken en uit te beelden, en daarna pas de andere kaarten te nemen en alles open te leggen. Zoniet, kijkt de speler die aan de beurt is teveel naar de eigen kaart en verrraadt hij zichtzelf.
Aantal spelers 2-7 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Emojito