Spookies 2015

Uitgever:
Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 25
Bron:

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Spookies is één van de drie nieuwe spellen in 2015 van Haba voor oudere spelers. Het is een vlot dobbelspel voor de hele familie.
Het speelbord toont een groot mysterieus spookhuis met verschillende verdiepingen. Buiten de poort naar de tuin staan 5 figuren te wachten.
Wie aan de beurt komt gooit eerst de figurendobbelsteen. Deze bepaalt welke figuur je nu moet proberen één stap verder te verplaatsen in het huis. Vervolgens mag je 2-3-4 dobbelstenen gooien. De som van de twee beste dobbelstenen bepalen wat er zal gebeuren. Hoe meer dobbelstenen je gebruikt, hoe groter je kansen zijn om een grote som te gooien, maar hoe lager je beloning zal zijn. Met twee dobbelstenen is de beloning het grootst, maar ook het risico om slecht te dobbelen.
Naast elke verdieping staat de minimum som die je moet gooien om de figuur naar daar te mogen verplaatsen. Als dat lukt dan ontvang je een aantal Spookies (af te lezen op een tabel) en mag je beslissen om verder te spelen met die figuur of om te stoppen. Als je verder speelt kan je uiteraard nog meer punten verdienen, maar vergroot het risico om een te lage som te dobbelen. Alle Spookies die je in deze ronde verzamelde, ben je dan kwijt. Bovendien moet je reeds verdiende Spookies afgeven als je figuur terug moet afzakken in het huis.
Als alle Spookies verdeeld zijn, draaien de spelers deze schijven om en maken de som van hun punten om de winnaar te bepalen.
Het "Can't Stop" principe maakt dit spel heel spannend. Durf je verder te dobbelen? Durf je het risico aan om met minder dobbelstenen te gooien om b.v. een "10" te gooien en heel veel Spookies te verzamelen? Of blijf je laf staan na één goede worp?
Spookies is een heel vlot dobbelspel en staat garant voor veel plezier aan de speltafel. Aanrader als gezinsspel.
Aantal spelers 2-5 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 9 à 12j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Spookies