Sag's Mir! Junior (Time's up) 2015

Uitgever:
Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 17
Bron:
Juniorversie van het alom gekende Time's Up! waarbij de spelers samen 20 kaarten moeten raden binnen de 10 minuten. Er is ook een aanpassing voor iets oudere kinderen.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
220 geïllustreerde kaarten zijn beschikbaar. Deze tonen auto's, kleding, fruit,borstels, lampen, fopspenen enzovoort. Deze doos bevat een gigantische zandloper die 10 min tijd nodig heeft.
In deze coöperatieve versie , speciaal bedoeld voor kleuters die nog niet kunnen lezen, moeten alle spelers samen tegen de tijd spelen. Ze moeten beide ronden beëindigen vooraleer de zandloper leeg is.
.: Tijdens ronde 1 worden de tekeningen beschreven.
Neem 20 willekeurige kaarten, draai de zandloper om en de spelleider (een volwassene) beschrijft de tekening op de bovenste kaart. Alle kinderen mogen door elkaar zoveel raden als ze willen totdat de kaart effectief geraden wordt. De volwassenen draait meteen de volgende kaart om en beschrijft wat hij ziet.
Als alle 20 kaarten gepasseerd zijn wordt de zandloper even op zijn zijkant gelegd. Alle kaarten worden gemengd om de tweede ronde te spelen.
.: Tijdens ronde 2 wordt er uitgebeeld.
Deze ronde verloopt op dezelfde wijze. Maar nu mag de volwassene niets beschrijven maar moet hij elke tekening uitbeelden. Een beetje passende geluiden maken is wel toegelaten. Er wordt dus met dezelfde set kaarten gespeeld en de rest van de zandloper bepaalt de tijd die je als groep krijgt om die tweede ronde af te werken.
Alle spelers winnen als ze beide ronden kunnen uitspelen binnen de tijd.
.: Variante voor kinderen vanaf 6 jaar.
Kinderen mogen ook de kaarten beschrijven. Elk om beurt mogen ze de volgende kaart uitleggen. Natuurlijk mag de volwassene de kinderen hierbij een beetje helpen.
Het spel duurt nu wel 2x 10 minuten. De zandloper wordt dus voor elke ronde volledig gebruikt.
Aantal spelers 2-12 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Kleuters
Moeilijkheidsgraad heel simpel
Sag's Mir! Junior (Time's up)