The Game: Speel... zo lang je kunt! 2015

Categorie:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Spelcollecties:
Richtprijs:
€ 9
Bron:
Bij dit kaartspel werk je met 4 stapels: je bouwt twee stapels op van 1 naar 100 en de andere stapels van 100 naar 1. Samenwerken moet, maar enkel onder bepaalde voorwaarden.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Dit krachtige spel speel je alleen of met maximum 4 vrienden. De bedoeling is om zoveel mogelijk van je kaarten kwijt te spelen. De kaarten kun je afleggen op 4 verschillende stapels waarop je de kaarten in opklimmende of aflopende volgorde moet spelen. Enkel een kaart met exact '10' verschil mag in tegengestelde richting gespeeld worden. Wie aan de beurt is, is verplicht om minstens 2 kaarten uit te spelen op gelijk welke stapel. Samenwerken mag, maar onder bepaalde voorwaarden. Zo mag je nooit het nummer van één van je handkaarten benoemen maar wel onderhandelen over welke aflegstapel je liever even reserveert.
Het spel is heel eenvoudig te spelen, maar daagt de spelers wel uit.

Tips van onze contactscholen: Dit spel is een topper. Bij sommige, jongere, leerlingen kun je met open kaarten spelen om het systeem aan te leren. Na enkele keren wordt de tactiek en het systeem duidelijker. Je kan de spelers ook per twee laten spelen en zo overleg laten plegen. Zeker bij iets meer onzekere spelers is dit een zeer goed systeem.

Tips van de contactvoorzieningen:
- Eerder voor volwassenen (12+) <-> lukte met sommige kinderen dan wel weer goed (ze moeten wel de getallenlijn tot 100 goed kennen)
- de kinderen zagen niet altijd in 'wie' nu juist de winnaar was
Wel een tof coöperatief spel, stimuleert de communicatie
Het kan een hulp zijn om eerst eens met open kaarten te spelen en elkaar te helpen. Eenmaal het spel begrepen werd, is het zeer leuk spelen en werd het vaak gevraagd om opnieuw te spelen.
- Ideaal reisspel; kan ook solitair gespeeld worden
- Uitdagend
Aantal spelers 1-5 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 9 à 12j
Moeilijkheidsgraad moeilijker
The Game: Speel... zo lang je kunt!