Glibber-Gebibber 2014

Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 13
Bron:
Bij dit coöperatieve spel gaan de spelers op zoek naar spoken. Ze moeten samenwerken om telkens drie gelijke kaarten te vinden, zonder in de kerker te belanden. Lukt dit binnen de tijd?

Omschrijving

Bron: Spellenlab
De spelers werken samen om 3 dezelfde spoken te vinden in het spel. Kaarten komen enkel open te liggen wanneer een pion erop staat. Liggen 3 dezelfde spoken open, dan worden ze aangeduid met een glibbersteen. Deze kaarten blijven nu open liggen.
Duidt de dobbelsteen een klok aan, dan wordt de klok vooruit geplaatst. De spelers moeten alle spoken (6 sets van 3 kaarten) binnen de tijd (12 keer dobbelen) kunnen aanduiden.
In het spel zitten ook sleutelgatkaarten verborgen. Een speler die hierop terecht komt, verdwijnt in de kerker en kan alleen bevrijd worden door een andere pion.
Dit lijkt van thema en spelsysteem op 'Tic Tac Boeh'. Het is spannender, omdat er minder tijd is en doordat je in de kerker kunt belanden, waardoor andere spelers er een extra opdracht bij krijgen.
Het spel is te moeilijk voor spelers vanaf 5 jaar. Wij raden aan om te spelen vanaf 7 jaar, omdat het overleggen met elkaar dan makkelijker wordt. Wie bij dit spel niet overlegt, zal het ook niet snel winnen. Maar dat is dan natuurlijk het sterke punt van een coöperatief spel.
Bij dit spel moet echt overleg gepleegd worden, anders kun je het niet winnen.

Info van de contactscholen:
- het spel kan door verschillende leeftijdsgroepen gespeeld worden, omdat de lay-out absoluut niet kinderachtig is.
- Samenwerking tussen 3de kl-1ste leerjaar: het spel was nog moeilijk: de kinderen hadden niet altijd door dat ze 3 dezelfde spoken moesten zoeken en gingen niet doordacht op stap met pion. De klok zorgt voor veel spanning tijdens het spel.
Aantal spelers 1-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Glibber-Gebibber