Out of Mine! 2014

Categorie:
Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 20
Bron:
7 dagen lang hakken de kabouters kristallen in de mijnengangen. Wie kan na een week de meester kristallen uithakken? Wie sorteert ze per kleur en houdt rekening met de extra bonussen?

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Bij dit legspel gaan de kabouters aan de slag in de mijnen. Dit is blijkbaar een populair thema, want het doet een beetje denken aan Sneeuwwitje, maar ook aan het spel 'Saboteur'. Alleen zijn hier geen slechte dwergen. Iedereen doet het om het best.
Op de mijngangkaarten worden verschillende kleine tegels gelegd in verschillende kleuren. De spelers proberen daarmee de mijngangkaarten met 20 vakjes zo snel mogelijk te vullen. Wie eerst is, krijgt de meeste punten. Wie gaten overlaat, of fouten maakt, wordt hiervoor gestraft.
In de expertvariant moet elke speler ook nog rekening houden met de ratten en houtwormen, goud- en zilverkristallen in de mijn, want hier zijn punten te winnen of te verliezen. Daarnaast spelen ook de gekleurde elfen een rol bij de puntentelling.
Het spel is uitdagend en wordt in korte rondes gespeeld. Na 7 rondes (één voor elke dag van de week) wordt de score bekeken en een winnaar aangeduid. Wie is de beste kristal-ontginner?
Het spel is te spelen vanaf een jaar of 8 en zal de hele familie bekoren.
Aantal spelers 2-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 9 à 12j
Moeilijkheidsgraad moeilijker
Out of Mine!