Sushi Go! 2015

Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 20
Bron:
Iedere speler krijgt een aantal kaarten, kiest er een uit en geeft de overschot door aan de linkerbuur. Probeer combinaties uit te kiezen die zoveel mogelijk punten scoren, maar verlies de anderen niet uit het oog.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Sushi Go is een vlot kaartspel waarbij elke speler probeert de beste combinaties van kaarten uit te spelen zodat hij na drie ronden zoveel mogelijk punten kan scoren.
De kaarten stellen bekende Sushi-gerechten voor: nigiri, maki roll, sashimi, dumpling... Eén kaart van een bepaald type is meestal niet voldoende. Een nigiri scoort beter met een wasabi. Voor de maki rolls moet je er zoveel mogelijk verzamelen, enz.
Hoe je punten scoort, staat gelukkig duidelijk op elke kaart gedrukt. Ook de laatste pagina van het spelregelboekje toont een handig overzicht.
Bij de start van het spel krijgt iedereen een vast aantal kaarten in de hand. Iedereen kiest gelijktijdig een kaart en legt die verdekt voor zich neer. Dan pas toont iedereen zijn keuze door die kaart open te draaien. De rest van je handkaarten geef je aan je linkerbuur (een systeem dat we kennen van bij 7 Wonders).
Dat gaat zo verder totdat de laatste kaart gespeeld werd. Nu liggen al je keuzes open op tafel. Je sorteert deze wat op scorende combinaties en de punten voor elke speler worden genoteerd.
Na drie ronden wint de speler met de meeste punten.
Commentaar
Sushi Go speelt vlot. De scoremogelijkheden zijn duidelijk. Een partij kan binnen het halfuur gespeeld worden. De keuzes die je moet maken zijn interessant: je moet telkens beslissen welke kaart je zelf beter gebruikt en wat de gevolgen zijn van de kaarten die je straks aan je medespelers doorgeeft. Het artwork is misschien niet het mooiste wat we ooit gezien hebben, maar de drukkwaliteit van de kaarten is prima.
Dit spel valt in de smaak bij tieners.
Aantal spelers 2-5 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 9 à 12j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Sushi Go!