Gold Ahoi 2014

Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 13
Bron:
Puzzelspel waarin twee spelers paden maken door om beurt tegels te leggen en zo proberen de meeste schatten te verzamelen.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Gold Ahoi! Is een spel voor 2 spelers met echt heel weinig spelregels. Het speelt snel en vlot en nodigt uit tot een replay.
Het is een heel eenvoudig spel met heel korte eenvoudige regel waarbij je de schatkisten moet veroveren door er de meeste paden naar toe te bouwen. Het spel bestaat uit 36 tegels waarop schatkisten afgebeeld staan op het land of in het water. Tegels aangrenzend leggen, lukt steeds. Het aanleggen is eenvoudig: de tegels moeten grenzen aan minstens één zijde van een andere tegel, het moet binnen een raster van 6x6 en je kan geen nieuwe rij beginnen aan de kant van de tegenstander.
Het spel eindigt nadat alle 36 tegels geplaatst zijn. Elke speler telt dan de schatten waar hij toegang tot heeft via paden aan “zijn kant”. Als de spelers toegang hebben tot dezelfde schatten, wordt er gekeken wie de meeste paden bezit om die schat(ten) te bereiken.

Gold ahoi! Is een eenvoudig en snel spel maar heeft voldoende tactische diepgang om constant doordacht te spelen. Dit houdt het spel interessant.
Aantal spelers 2-2 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 9 à 12j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Gold Ahoi