Parado 2014

Uitgever:
Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 15
Bron:
Bij dit legspel maak je gekke combinaties. Wanneer alle kaartjes op zijn, volgt er een parade. Dan mag je als commentator uitleg geven bij de gekke figuren die voorbijkomen.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Parado is een coöperatief spel waarbij alle spelers gekke combinaties maken. Het is coöperatief omdat spelers puzzelstukken aan elkaar kunnen geven. Daarbij moeten alle kinderen verkleed zijn voor de bezoekers arriveren. De spelers winnen of ze verliezen samen. Toch beslist de dobbelsteen vooral over het winnen en verliezen. De kleurendobbelsteen bepaalt welk kleur kaartje mag genomen worden. Kinderen worden altijd in dezelfde volgorde aangekleed: hoofd, buik, voeten. Als speler mag je zelf kiezen hoe je de figuren aankleedt en zo zijn erg gekke combinaties mogelijk. Wanneer een kind helemaal verkleed is, mag de speler 2 voorwerpen kiezen om bij deze figuur te leggen. Zo wordt het nog gekker. Wanneer 2 kleuren gedobbeld worden die op dat moment niet aangevuld kunnen worden, wordt een bezoeker bijgeplaatst. Na 6 bezoekers stopt het spel.
Wanneer alle kinderen aangekleed zijn, volgt een parade. De verklede kinderen worden naar het midden geschoven en de spelers vertellen gekke zaken over de figuren.
Voor de allerkleinsten is dit een leuke aanzet om coöperatief te leren spelen.
Bij onze contactscholen viel het spel bij sommige kinderen niet in de smaak, bij andere dan juist wel weer. In de tweede kleuterklas is het spel zeker een aanzet om fantasie te stimuleren en om zinnen te leren vormen .
Bron: Hongs

Coöperatief spel waarin de lol centraal staat. De spelers helpen elkaar om maffe outfits te maken.

Aantal spelers 2-6 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Kleuters
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Parado
12854-1.jpg
12854-2.jpg
12854-3.jpg
12854-4.jpg
12854-5.jpg
12854-6.jpg