Rock & Troll 2013

Categorie:
Uitgever:
Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 20
Bron:
Samen gaan de spelers de strijd aan met de draak. Ze proberen om zo snel mogelijk door het bos te komen en drie sleutels te verzamelen. Lukt dit voor de draak bij de schatkist is, dan winnen ze het spel.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Dit spel is een coöperatief spel voor spelers vanaf 4 jaar. Het is een eenvoudig aanlegspel waarbij een zo kort mogelijke weg moet gevormd worden. Dit gebeurt met kaartjes die de spelers elk om beurt trekken. Onderweg moeten ze 3 sleutels verzamelen om de grot te openen. Trekken de spelers een drakenkaartje, dan leggen ze dit in de grot. De spelers proberen om samen eerder bij de schatkist te komen, dan de draak. Lukt dit en hebben ze ondertussen 3 sleutels verzameld, dan winnen ze het spel.
Dit samenwerkingsspel is voor een deel ook een geluksspel: de dobbelstenen bepalen de plaats van de sleutels, spelers nemen op goed geluk een kaartje. Toch hebben ze het spel voor een stuk zelf in handen: hoe bouwen ze de weg, wanneer lokken ze de draak even terug met het snoepkaartje...
Het spel is een goede aanvulling voor de ECO-reeks van Amigo!

Feedback van de contactscholen:
- Na de uitleg in het 3de kleuter konden de kleuters het spel zelfstandig spelen. Voor sommigen was de inzicht om de kortste weg te maken in combinatie met het vinden van de sleutel nog moeilijk. Kleuters discussiëren en helpen met elkaar om de juiste weg te maken. Aantrekkelijk materiaal!
- 2de kleuter: spelen onder begeleiding. De matrix bij het begin was nog moeilijk. Sommige kinderen hadden het inzicht om een korte weg te maken nog niet. Kleuters sturen elkaar bij. De kinderen waren erg enthousiast en speelden het spel meerdere keren.
Aantal spelers 2-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Kleuters
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Rock & Troll