Nonsense Family 2013

Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 17
Bron:
Neem een situatiekaart en een woordkaart. vertel daarna de situatie en probeer ongemerkt je woord in het verhaal te laten verschijnen. Kun je de andere spelers misleiden?

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Dit spel is een iets eenvoudigere versie van het Spel 'Nonsense' dat ooit werd gebaseerd op het spel 'Carabistouille'. In deze tweetalige familieversie (Frans - Nederlands) werden de woord- en situatiekaarten eenvoudiger en aantrekkelijker uitgebracht. Twee sets opdrachtkaarten bepalen het verloop van het spel. In vergelijking met de vorige versie wordt op elke kaart slechts 1 woord voorgesteld en wordt ook één situatie kort uitgelegd.
In elke ronde neemt de speler aan beurt (= de verteller) een woord- en situatiekaart. Zo moet je b.v. bij de situatie “Ik wil graag een jonge mannelijke tyrannosaurus adopteren” een verhaal verzinnen waarin je het woord “hamer” moet verwerken zonder dat dit bij je medespelers opvalt.
Die medespelers mogen tijdens die minuut (zandloper) dat je aan de praat bent die woorden opschrijven waarvan ze denken dat die op je opdrachtkaart staat. Nadien moeten ze één woord uitkiezen en je dit meedelen.
Medespelers die je woord correct hebben, scoren 25p. Als niemand je woord kon raden, scoort de verteller 50p. Kon je als verteller je woord goed in het verhaal inpassen, dan krijg je 25 punten.
Elke speler mag om beurten de verteller zijn. Wie als eerste 400 punten scoort (of wie de meeste punten heeft na een vooraf bepaald aantal beurten), wint het spel.
Een mooie uitgave, alleen jammer van de vele taalfouten in het Nederlands. Het is duidelijk te merken dat deze zinnen letterlijk uit het Frans werden vertaald!
Op de doos staat een QR-code die verwijst naar de speluitleg op Youtube.
Aantal spelers 3-6 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad moeilijker
Nonsense Family