Tic Tac Boeh 2013

Categorie:
Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 20
Bron:
In dit geheugenspel zoeken de spelers samen naar overeenkomstige spokentrio's. Probeer alle spookjes op tijd te laten slapen... maar pas op want telkens je een fout maakt, gaat de klok vijf minuten vooruit.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Rond het speelbord, de klokkentoren van een oud kasteel, liggen 24 ‘spookkaartjes’ verdekt op de tafel. Het is 10 uur in de avond, het spel kan beginnen!
De spelers hebben als gezamenlijk doel, de 24 spookjes ‘wakker’ te maken voor middernacht maar… de spookjes willen enkel ‘per kleur’ gewekt worden. Pas als de drie spookjes van dezelfde kleur samen gevonden zijn, worden ze wakker en verdwijnen ze in de nacht.
De spelers moeten elkaar in deze ‘memory met drie gelijke kaartjes’ voortdurend helpen want bij elke fout (tweede of derde omgedraaide kaart heeft een verschillende kleur) wordt de klok vijf minuutjes verder gedraaid en vallen de omgedraaide spookjes weer in slaap. Pas wel op: als de klok 12 keer slaat is het spel voor de spelers verloren.
Dit is een meer dan geslaagde heruitgave van een van onze meest gebruikte spellen in allerlei nascholingen voor leerkrachten en werkwinkels voor studenten. Het speelbord werd goed aangepast om de 8 sets van drie gelijk gekleurde spoken netjes op hun eigen plaats te leggen als ze ontdekt worden.
Wat ons betreft een klassieker binnen de coöperatieve geheugenspellen!

Reacties contactvoorzieningen:
- heel leuk spel; maar memory waarbij men 3 dezelfde moet vinden is niet voor iedereen evident
- belangrijk bij 1e keren spelen dat er steeds een begeleider aanwezig is
- de klok kan voor een grote druk zorgen. Niet alle kinderen kunnen hier mee om
- heel erg bruikbaar in het werken met gezinnen (ouder -kind leren terug samenspelen).
Aantal spelers 2-6 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Tic Tac Boeh