Sticky Stickz 2012

Uitgever:
Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 25
Bron:
Dobbel met de drie dobbelstenen en kom zo te weten welke kaart gezocht wordt. Kun je de juiste kaart vinden, probeer deze dan te grijpen met je zuignapje op het stokje. Wie verzamelt de meeste kaarten?

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Sticky Stickz is een spel voor vluggerds. Het spel wordt in de doos gespeeld. Deze bevat 13 vakjes waarin de kaartjes met de monsters passen. Het middelste, grotere vakje is bedoeld om in te dobbelen. Er zijn drie dobbelstenen: de eerste toont een kleur, de tweede toont een aantal (vb. 1, 2 of 3 of 1/3...) en de derde toont een expressie.
Bij aanvang van elke beurt wordt gedobbeld. Daarna proberen de spelers zoveel mogelijk kaartjes uit de doos op te nemen. Dit doen ze door de kaartjes met de zuignappen op te pakken. Indien er geen kaartjes meer zijn die aan de criteria voldoen, eindigt de beurt. Alle kaartjes worden gecontroleerd. Foute kaartjes worden in de doos teruggelegd. Jokertegels mogen altijd genomen worden.
Wanneer in 5 velden van de doos leeg zijn, eindigt het spel. De speler met de meeste kaartjes wint het spel.
Dit spel is niet echt nieuw. In veel spellen wordt reeds gezocht naar voorwerpen, kaarten... die voldoen aan één of meerdere criteria. Het leuke aan dit spel zijn de zuignapjes en het feit dat iedereen tergelijkertijd speelt. Zo hoeft niemand op zijn beurt te wachten. Het materiaal is stevig, de zuignapjes werken goed. De lay-out is in orde, maar niet super aantrekkelijk. Voor jongere kinderen wordt aangegeven dat er ook met minder dan drie dobbelstenen kan gespeeld worden.
Aantal spelers 2-5 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad heel simpel
Sticky Stickz