Tiny Park 2017

Uitgever:
Auteur:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 13
Bron:
Bouw een zo mooi mogelijke combinatie van attracties in jou pretpark! Doe dit door iedere beurt opnieuw de juiste combinatie bij elkaar te dobbelen. Slaag je er in om als eerste alle vakjes van je pretpark vol te bouwen??

Omschrijving

Bron: Spellenlab
De spelers proberen om een mooi pretpark te bouwen.
Ze gaan dan ook op zoek naar de mooiste attracties.
Elke speler bezit een bouwterrein. Ze strijden tegen elkaar om de mooiste attracties te bouwen. Deze 6 verschillende soorten attracties staan afgebeeld op kaartjes met 6 verschillende vormen. De kaartjes liggen per soort op een stapel op de tafel.
Ook op de dobbelstenen komen deze 6 afbeeldingen terug.
Spelers dobbelen met 6 dobbelstenen en proberen één van de combinaties van de attractiekaartjes te vormen. Lukt dit, dan mogen ze dit kaartje op hun opgravingsterrein leggen. In totaal mogen spelers 3 keer dobbelen en bij de 2de en 3de keer kunnen ze kiezen met hoeveel dobbelstenen ze willen dobbelen.
De verschillende attractiekaartjes moeten zo in het veld gelegd worden, dat op het einde van het spel het hele terrein bedekt wordt. Spelers moeten daarbij goed nadenken welke kaartjes ze willen leggen en hoe ze gelegd worden, zodat het mogelijk is om alle vakjes te bedekken.
Bij het dobbelen moeten vaak risico's genomen worden: voor welke kaart ga je?; Een klein kaartje dobbel je sneller, maar grotere kaarten bedekken meer vakjes op je spelbord,...
Heel veel kleine vragen, die grote gevolgen kunnen hebben. Bouwers met veel lef en geluk, bouwen soms de mooiste pretparken. Maar wees niet te onstuimig, of een andere bouwer gaat er met je buit vandoor!
Dit spel werkt op dezelfde manier als 'Schat van de mummie', maar werd in een ander thema gegoten.
Het is een leuk dobbelspel. De tekeningen op de kleine kaartjes zijn soms wat druk en niet zo duidelijk. Je moet als speler erg goed kijken om de juiste kaartjes te dobbelen en te verzamelen.
Aantal spelers 2-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Tiny Park