Elfenland 1998

Uitgever:
Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 32
Bron:

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Ook deze doos kunnen we nu in het Nederlands kopen. Heerlijk.
We worden verwend.
Je probeert in vier ronden een reis te ondernemen waarbij je zoveel mogelijk plaatsen op het speelbord moet aandoen. Maar om een traject te volgen, heb je de juiste combinatie van transportmiddelen en reiskaarten nodig.
Elke speler krijgt eerst acht reiskaarten. Deze tonen een transportmiddel en de soorten terreinen op het speelbord waar ze kunnen ingezet worden. Vervolgens trekt iedereen een transportfiche die je geheim mag houden. Daarna worden drie andere transportfiches getrokken die deze keer open voor je op tafel moeten liggen.
Daarna begint het plannen van de reis. Ieder legt om beurt één transportfiche op een weg tussen twee dorpen. Elke speler is vrij om te kiezen welk soort transportmiddel waar geplaatst wordt. De overzichtskaarten tonen echter de combinaties die wel of niet toegelaten zijn. Elk geplaatst transportmiddel kan vervolgens door elke speler gebruikt worden. Vervolgens verplaatsen de spelers hun pion (mooie houten laars) van stad naar stad. Er kan alleen bewogen worden over wegen waarop een transportfiche ligt en als een passende reiskaart uitgespeeld wordt. Als de fiche b.v. een eenhoorn toont, moet de uitgespeelde reiskaart ook een eenhoorn bevatten. Als er over de gekozen weg hindernissen liggen, moet evenwel een extra reiskaart gespeeld worden.
Je reisverloop plan je volledig zelf. Je mag zelfs heen en weer reizen. Bij elke stad waar je aankomt, pak je een stadsblokje als bewijs van je bezoek.
Na de vierde ronde wint de speler met de meeste stadsblokjes, m.a.w. de speler die de meeste dorpen kon bezoeken in Elfenland, wint het spel.
Grafisch kom je beslist onder de indruk van deze uitgave. 999 Games heeft zijn uiterste best gedaan om er een heel mooi spel van te maken.
Een aanrader voor het hele gezin.
Niet verwonderlijk dat de jury in Duitsland dit spel met de hoofdprijs bekroont.
Aantal spelers 2-6 spelers
Speelduur 46' tot 2u
Leeftijdscategorie Vanaf 9 à 12j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Elfenland