Oogsttijd: Een coöperatief Strategiespel 2011

Uitgever:
Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 13
Bron:
Het is zomer en de groenten in de tuin moeten geoogst worden. Kunnen we alle groenten binnenhalen voor de herfst begint?

Omschrijving

Bron: Spellenlab
In dit coöperatief kinderspel gaan de spelers samen aan de slag in de groentetuin. Ze proberen tijdig alle groenten te oogsten. Daarbij moeten ze niet enkel hun eigen groenten, maar ook de groenten van hun medespelers op tijd binnen te halen.
Spelen gebeurt met de kleurendobbelsteen, die bepaalt of je een bepaalde groente mag oogsten en of de winter een stukje dichterbij komt.
Kunnen de spelers alle groenten oogsten voor de winter aankomt, dan winnen ze dit spel. Is de winter aangekomen, maar zijn nog niet alle groenten geoogst, dan verliezen de spelers.

In de speldoos is ook een iets moeilijkere variant aanwezig voor oudere kleuters. Daarbij moeten de spelers ook de groenten planten vooraleer ze deze kunnen oogsten.

Dit is een spel waarbij de kinderen goed leren samenwerken. Qua materiaal is het spel een typisch voorbeeld van Zonnespel: het materiaal werd niet echt aangepast aan de jonge leeftijd van de kinderen. Het materiaal is redelijk licht en klein en spreekt niet echt aan.
Aantal spelers 2-8 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Kleuters
Moeilijkheidsgraad heel simpel
Oogsttijd: Een coöperatief Strategiespel