Kabaleo 2010

Categorie:
Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 24
Bron:
Elke speler heeft een geheime kleur. Wie kan zijn kleur het meest op de tafel laten voorkomen? Dit kan alleen door tactisch te spelen en je kleur ongemerkt de overheerser te laten worden.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Een strategisch spel waarbij je zoveel mogelijk kegels van je eigen kleur bovenop probeert te krijgen. De medespelers weten niet met welk kleur je speelt, waardoor het spel een toffe mix krijgt tussen tactiek en inschatting.

Het spel bevat 3 soorten kegels: vakkegels met één kleurring, speelkegels met twee kleurringen en doelkegels met een gekleurde binnenkant.

Doel van het spel is om zoveel mogelijk kegels van jouw kleur zichtbaar te hebben. Dit doe je door deze op andere kegels te stapelen.

Bij de aanvang trekken alle spelers een doelkegel om hun speelkleur te bepalen. Dit houden ze uiteraard geheim.
De kegels met een kleurring worden in het midden geplaatst en dienen als basis om verder op te bouwen, de kegels met twee kleurringen worden verdeeld onder de spelers.

Voor de rest zijn er slechts 2 regels:
1. Op een vakkegel plaats je geen kegel van dezelfde kleur.
2. Wanneer er twee speelkegels van dezelfde kleur op elkaar worden
gestapeld, verdwijnen deze uit het spel.

De spelregels zijn vertaald in 7 talen en worden ondersteund door zeer heldere tekeningen. Ook de doos is verzorgd en eigentijds maar door de zeshoekige vorm past deze misschien wat minder makkelijk in de spellenkast.

Kabaleo kun je spelen met 2 tot 4 spelers toch lijkt het ons aangewezen om dit spel met minimum 3 te spelen.Aantal spelers 2-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Kabaleo