Castello del Drago 2006

Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 25
Bron:
De spelers zijn ridders, die samen hun burcht moeten beschermen tegen de oprukkende draken. De dobbelsteen bepaald of een ridder de burcht verdedigt of een draak de burcht belegert.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
De spelers zijn in dit spel de ridders die hun burcht willen beschermen. Zes draken proberen de burcht binnen te dringen. Als de ridders goed samenwerken, kunnen ze er in slagen om de draken te verslaan door middel van een grote houten bal.
Castello Del Drage is een mooi vormgegeven spel dat uitnodigt tot spelen.
De speelstukken vormen de kantelen van een echt kasteel waarover de ridders lopen om de draken in ‘de gaten’ te houden. Telkens wanneer er 2 ridders van dezelfde kleur op eenzelfde kanteel terecht komt, worden ze een ‘geheel’ (beide ridderfiguurtjes worden samengebracht) dat de houten bal wat hoger op de ‘Koninklijke Glijbaan’ duwt.
Als de spelers er in slagen om 6 ridderparen op de ‘Koninklijke Glijbaan’ te plaatsen, alvorens alle draken (6) op een rij staan, kunnen ze de ‘grote houten bal’ er af duwen waardoor alle draken ‘bedolven’ worden. In dat geval winnen alle spelers het van de draken.
Castello Del Drago bekoord zowel door vormgeving als eenvoud. Een prachtig coöperatief spel dat meermaals op tafel zal komen. Het werd dan ook meer dan terecht genomineerd voor ‘Speelgoed van het jaar’ in 2006!

Aantal spelers 2-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Castello del Drago