Schusselhexe (Slodderheks) 2011

Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 14
Bron:
De slodderheks maakt haar beroemde toverdrank, maar ze vergeet vaak welke ingrediënten nog ontbreken. De spelers helpen de Slodderheks om het ontbrekende ingrediënt te vinden.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Het spelbord van Slodderheks is een verzameling van 10 ketels. De lay-out van dit spelbord is mooier dan de voorkant van de speldoos. In elke ketel wordt een ketelkaartje met 9 ingrediënten gelegd. In werkelijkheid zijn er 10 ingrediënten, dus op elk ketelkaartje is er een ingrediënt tekort. Naast het spelbord worden 10 ingrediëntenkaartjes gelegd.
De pion van de Slodderheks wordt, door de speler die aan beurt is, net voor een ketel geplaatst. De speler links van die speler dobbelt. Hij plaatst de dobbelbeker in het midden van het spelbord en tilt die even kort omhoog (ondertussen zeggen de andere spelers een versje op). De speler aan de beurt bekijkt de dobbelsteen en gaat IN GEDACHTEN vooruit. Hij bekijkt de ketelkaart en moet uitmaken welk ingrediënt ontbreekt. Dat doet hij aan de hand van de kaartjes naast het spelbord. Heeft hij het juiste ingrediënt gevonden? Dan controleren de andere spelers door het ketelkaartje om te draaien. Daarop staat de juiste oplossing. Als beloning krijgt de speler een toverdrankkaartje.

Dit spel bevat het 'fex-effect'. Hierbij worden verschillende spelvarianten in het spelregelboekje opgenomen, zodat het mogelijk wordt om het spelverloop te veranderen en de moeilijkheidsgraad te verhogen. In dit spel kunnen er meerdere dobbelstenen gebruikt worden:
- paars: toont het aantal velden de pion vooruit moet
- groen: toont aan in welke richting de heks moet lopen
- blauw: toont aan of er in de ketel voor of achter moet gezocht worden
- oranje: toont aan of de heks of de tovenaar moet worden gebruikt

Door de vele verschillende varianten en uitdagingen is dit spel leuk om op verschillende niveaus te spelen: zo is het mogelijk om jongere spelers een eenvoudige variant te laten spelen terwijl oudere spelers een moeilijkere variant moeten uitproberen, want de meeste varianten zijn met elkaar combineerbaar.
Aantal spelers 2-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad oplopend
Schusselhexe (Slodderheks)