Super Farmer 2007

Uitgever:
Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 25
Bron:
Wissel je dieren in voor andere dieren, verzamel van elke soort 1 dier en word zo Superboer! Maar pas op, de vos en de wolf liggen op de loer! Wie niet voorzichtig is, kan al zijn dieren verliezen.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Alle boeren opgelet, want hier begint de race om Superboer te worden! Superboer kun je worden door dieren met elkaar te wisselen. Winnen doe je wanneer je stal ten minste een paard, koe, varken, schaap en een konijn bevat.

Alle dierenfiches worden in de doos gedaan. Elke spelbeurt bestaat uit verschillende stappen:

1) Dobbelen en dieren verzamelen:
Een speler werpt met twee twaalfzijdige dobbelstenen. Op deze dobbelstenen staan dieren afgebeeld.
De speler krijgt telkens de helft van wat hij in totaal op zijn spelbord heeft liggen en wat op de dobbelstenen staat.
Voorbeeld 1: De speler heeft 6 konijnen en 1 varken en hij dobbelt een konijn en een varken, dan krijgt hij volgende fiches bij: 3 konijnen en een varken
Voorbeeld 2: De speler heeft 5 konijnen en 1 varken en hij dobbelt een koe en een varken, dan krijgt hij volgende fiches bij: 1 varken
Voorbeeld 3: De speler heeft 6 konijnen en 1 varken en hij dobbelt twee koeien, dan krijgt hij volgende fiches bij: 1 koe.
Doordat er maar één koe en één paard op de dobbelstenen staan, kunnen deze dieren enkel verkregen worden door te wisselen.

2) Dieren wisselen:
Spelers kunnen dieren inwisselen/ruilen voor andere dieren. Hoe moet geruild worden, staat op het individueel spelbord per speler. Zes konijnen zijn bv. gelijk aan één schaap.
Een koe kan ingewisseld worden voor bv. 3 varkens OF voor bv. 1 varken + 2 schapen + 6 konijnen.
Ruilen kan aan het begin van de beurt, vòòr er gedobbeld wordt.

3) Dieren verliezen:
Wanneer een speler een vos dobbelt, verliest hij zijn konijnen (die verdwijnen terug in de doos). Wordt er een wolf gedobbeld, dan verliest een speler alle dieren, uitgezonderd het paard.
Een speler kan zich beschermen door een kleine of grote hond in de boerderij te nemen, door respectievelijk een schaap of koe te wisselen. Bij het gooien van een vos of wolf, verdwijnt dan enkel de hond van de boerderij terug in de doos, maar blijven de andere dieren in de stal.

De winnaar is de speler met veel geluk, maar ook met een goede tactiek, die op het juiste moment dieren gaat inwisselen en beschermen.
Wie als eerste ten minste een paard, koe, varken, schaap en een konijn bezit, is de superboer geworden!
Aantal spelers 2-6 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Super Farmer