Magic Hat 2021

Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 20
Bron:
De tovernaar toverde één diertje weg. De spelers moeten raden welk dier weg is door in de toverhoeden te kijken, te onthouden wat ze hebben gezien en goed te kijken waar elke hoef geplaatst wordt.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Het spel wordt in meerdere rondes gespeeld. Telkens proberen de spelers te raden welk dier verstopt zit. Er zijn in totaal 6 dieren die in 6 hoeden verstopt zitten. Eén van de hoedjes moet in de doos gezet worden. Dat is het dier dat de tovenaar heeft weggetoverd. De spelers mogen elk om beurten de andere hoedjes bekijken en verplaatsen. Ze proberen zo te weten te komen welk dier weg is. Het spel oefent zeer sterk op het werkgeheugen. Niet alleen moeten de spelers onthouden welke afbeeldingen ze gezien hebben, ze moeten ook onthouden welke hoedjes ze al gezien hebben. Deze worden immers telkens verplaatst. Daarnaast moeten de spelers rekening houden met steeds wisselende objecten en moeten ze zich inhouden om niet te verklappen wat ze gezien hebben.

De spelregels zijn goed opgebouwd. Er staat wel een fout in de vertaling van de spelregels: bij het klaarleggen staat er dat de afbeeldingen naar beneden moeten liggen, maar dat klopt niet. De kaarten worden met de afbeelding naar boven (dus open) gelegd. De verklarende afbeelding toont wel de juiste opstelling.
Het materiaal is duidelijk en mooi geïllustreerd en van perfecte kwaliteit.
Aantal spelers 2-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Magic Hat