Underwater Cities 2018

Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 50
Bron:

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Tien ronden lang probeer je de beste keuzes te maken om er voor te zorgen dat jouw onderwaterstad aan het eind van het spel de meest welvarende van alle steden is…

Elke ronde speel je drie keer een actiekaart die je kan koppelen aan een actie op het spelbord. De acties op het spelbord zijn gegroepeerd in drie kleuren. Je actiekaarten hebben ook één van die kleuren en als ze beiden overeenstemmen mag je ook de actie op je kaart uitvoeren. De sterkste acties op het bord (oranje) hebben de zwakste actiekaarten, de zwakste acties op het bord(groen) hebben de sterkste actiekaarten. Een fantastisch spelmechanisme en een constant afwegen of je voor die combinatie wilt gaan of niet…. Want als het kleur niet overeenkomt mag je enkel de actie op het spelbord spelen.
De acties gaan van bouwen en upgraden van nieuwe steden en tunnels op je eigen spelbordje, startspeler worden, grondstoffen verzamelen, extra actiekaarten verkrijgen, enz.

Na de vierde , zevende en tiende ronde is er telkens een productiefase waar je je inspanningen beloond ziet worden in geld, grondstoffen en punten. Na de laatste productiefase is er nog een eindtelling.

We kunnen niet anders dan besluiten dat Underwater cities een fantastisch spel is!
Aantal spelers 1-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 13 à 15j
Moeilijkheidsgraad moeilijker
Underwater Cities