Rechercheur Muis Stopt het Gespuis! 2021

Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 18
Bron:
De boeven willen ontsnappen uit de gevangenis. De speurders moeten goed luisteren. Bij een verdacht lawaai moeten ze ingrijpen. Wie kan raden welke boef als laatste wilde ontsnappen? Een fijn solitair of coöperatief spel waarbij het geheugen goed getraind wordt.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Het spel wordt in de doos gespeeld. Een systeem met verschillende draaiende borden wordt in de doos gelegd. Daarin worden schijfjes met afbeeldingen van de boeven gelegd. Bij elke beurt wordt het spelbord gedraaid. Zo verdwijnen de boeven achter de gesloten deuren van de gevangenis. Hier en daar is een deur met enkele gaatjes, wie goed kijkt, kan even spieken.

Spelers moeten goed onthouden welke boef waar zit. Horen ze een geluid (de alarmbel) onder de grond (in de doos), dan moet elke speler in zijn onderzoeksdossier zoeken welke boef dit zou kunnen zijn. Wie juist raadt, krijgt een beloningsster. Raden alle spelers verkeerd, dan komt de boef in de vluchtauto. Hoorde je het geluid niet en liggen er meerdere boeven op de alarmbel, dan komen die ook in de vluchtauto!

Spelers moeten proberen om alle boeven te zoeken voor er 4 in de auto terechtkomen. Dan winnen ze het spel in de coöperatieve variant. Wie de meeste beloningssterren wint, is de beste rechercheur in de competitieve variant.

Daarnaast kan het moeilijker gemaakt worden door één boef verdekt al in de auto te leggen. Dit is de baas die de hele ontspanning gepland heeft. Op het einde van het spel moet je ook die boef proberen te ontmaskeren. Welke boef ben je niet tegengekomen gedurende het hele spel? Je onderzoeksdossier kan je hierbij helpen.

Een leuk spel om tegen elkaar, alleen of coöperatief te spelen. In het begin is er een lange omschrijving om het spelbord in elkaar te steken, maar na die ene keer lukt dit heel vlot. Ook onthouden wat er moet gebeuren indien je juist of fout (of iets tussenin) raadt, is wat moeilijk in het begin, maar dat went snel.

Het is een vernieuwende manier om het geheugen goed te trainen. Ook kan je het geheugen weer eens opfrissen door de manier waarop je aan de spelborden draait. Soms verschijnen boeven die er eerder in gelegd werden weer voor de open deur van de gevangens.
Aantal spelers 1-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Rechercheur Muis Stopt het Gespuis!