Ticket to Ride: Amsterdam 2020

Uitgever:
Auteur:
Land van oorsprong:
USA
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 20
Bron:

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Ticket to Ride introduceren hoeft al lang niet meer.
In deze versie is het de bedoeling om in het Amsterdam van de 17e eeuw een handelsnetwerk uit te bouwen. ... en dit doe je natuurlijk aan de hand van het gekende spelmechanisme. In tegenstelling tot het oorspronkelijke spel, doe je dit niet met treinen, maar met karren.

Ook in deze versie maakt de auteur gebruik van het gekende en oerdegelijke spelmechanisme: verzamel kaarten en probeer zo goed (en ook zo snel) mogelijk je route vast te leggen. De speler die aan het einde van het spel de langste routes en het meest waardevolle contracten kan voorleggen, wint het spel.
In 'Ticket to Ride Amsterdam' maakt men echter gebruik van kortere routes en heel wat minder karren (16 per kleur ipv 45 treinen in het oorspronkelijke spel). Dit zorgt er natuurlijk voor dat de spelduur serieus gereduceerd wordt. Naar onze mening heeft deze versie daarom een grotere 'instapfactor' waar 'nieuwe' spelers vlot kennis kunnen maken met het spel. Voor spelers die het spel natuurlijk al kennen, is de Amsterdam-versie wel leuk om te spelen, maar biedt het gewone spel veel meer uitdaging.
Samengevat is Ticket to Ride Amsterdam een leuke, eenvoudige en snel aan te leren variant. Een mooie opstap naar het 'echte werk'.
Aantal spelers 2-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Ticket to Ride: Amsterdam