Expression Puzzle Building Blocks 2020

Uitgever:
Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 20
Bron:
om ter snelst puzzel je de smiley die op de opdrachtkaart staat na met jouw blokken, de ene keer moeten ze naast mekaar gelegd worden, de andere keer bovenop mekaar gestapeld

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Bij dit puzzelspel moeten de spelers om ter snelst met hun eigen 3 blokken een opdrachtkaart met smiley nabouwen.

Het spelmateriaal spreekt aan omdat er gekke gezichtsuitdrukkingen kunnen gevormd worden. De ogen en mond worden in een variatie aan posities afgebeeld. De blokken moeten soms naast, soms bovenop mekaar gelegd worden. Dat maakt het verwarrend. De basisopdracht is niet eenvoudig voor de leeftijd van 3 jaar die de makers voorstellen. Ons lijkt 6 jaar een meer realistische startleeftijd.

Voor die doelgroep en ouder, spreekt het spel zeker aan, mits aanpassingen. Maak een onderscheid tussen de makkelijkere 'platte' legopdrachten en de 'rechtopstaande'. Speel deze varianten eerst apart. In plaats van 1 opdrachtkaart in het midden te leggen, leg je beter voor elke speler een opdrachtkaart in de eigen kleur van dezelfde moeilijkheidsgraad. De positie rond de tafel is immers hinderlijk als er 1 opdrachtkaart middenin ligt want de leesrichting speelt een rol. Je vormt je eigen opdracht met jouw blokken. Dat kan om ter snelst gebeuren. We raden aan om bij de eerste spelbeurt toch om beurten te spelen zodat iedere speler kans heeft op succes. Je bouwt in dat geval om de beurt de opdrachtkaart na. Je kan spanning inbouwen door slechts 1 poging toe te laten. Je kan ook een tijdslimiet bepalen per speler.

Voer je deze aanpassingen door, zit er zeker potentieel in dit spel op vlak van spelplezier en vormende waarde als het gaat om ruimtelijk inzicht, nauwkeurig waarnemen en flexibiliteit.



Aantal spelers 2-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Kleuters
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Expression Puzzle Building Blocks