Kotakote 2020

Categorie:
Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 10
Bron:
Combineer tekeningen met vlakke figuren in bepaalde kleuren en probeer zo de opdrachtillustraties na te maken.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Dit spel bestaat uit 2 soorten kaarten:
- opdrachtkaarten met aan de ene kant 1 tekening en aan de andere kant 2 tekeningen;
- Kotakoteekaarten met aan de ene kant allerlei onafgewerkte tekeningen en aan de andere kant vlakke figuren in allerlei kleuren.

Elke speler krijgt 4 Kotakotee-kaarten. De opdrachtkaarten worden in het midden van de tafel gelegd.Eén van de kaarten wordt omgedraaid zodat er 1 tekening te zien is. De spelers proberen deze tekening na te maken met de 4 kaarten in hun handen. Hierbij moeten ze de voorkant en achterkant van de kaarten combineren en op elkaar leggen. Wie er als eerste in slaagt, wint de opdrachtkaart.
In een volgend niveau moeten 2 tekeningen nagemaakt worden.

Niet alle spelregels zijn duidelijk. Het eerste niveau is erg gemakkelijk. Het tweede niveau is bijna onspeelbaar omdat er bijna nooit 2 combinaties gemaakt kunnen worden. Ook moet je blijkbaar steeds kaarten in de hand houden, want het spelen erg moeilijk maakt.
We konden weinig speelplezier ontdekken, maar misschien was dat omdat we ergens één of meerdere spelregels niet konden vinden. Mag je bv. met 2 handen spelen? Mag je aanvullen op de kaarten van een andere speler? Wat als niemand 2 tekeningen kan maken, is de winnaar dan degene die er wel één kon maken?...

Het idee en de tekeningen leken ons fijn, maar de uitwerking mist iets. Geen aanrader.
Aantal spelers 2-6 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Kotakote