Formes (2020) 2020

Categorie:
Uitgever:
Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 20
Bron:
Met kleine blokjes/puzzelstukken bouw je verschillende tekeningen na. Het spel doet denken aan Tangram, maar er zijn meer vormen aanwezig.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Het spel wordt gespeeld met de grote kaarten. Die hebben een groene, blauwe of rode rand, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad.
In niveau 1 (groen) staan de nodige blokjes in ware grootte afgebeeld. Die kunnen eerst gezocht worden. Daarna kan er gepuzzeld worden op eenvoudige geometrische figuren of een vogel, kroon, boot,... Het is motorisch wel een uitdaging voor jonge kinderen. Terwijl er gepuzzeld wordt verschuiven de andere blokjes.
In niveau 2 (blauw) staan de nodige blokjes in ware grootte afgebeeld met een cijfer voor het nodige aantal. Het puzzelen verloopt daarna op eenzelfde manier als bij niveau 1.
Bij niveau 3 (rood) staan de nodige blokjes niet meer afgebeeld. De puzzel moet gemaakt worden uit enkele stukken in het zakje. Dit is de moeilijkste variant, het zijn ingewikkelde modellen waarbij telkens een echte tekening ernaast staat afgebeeld.
Voor alle kaarten bestaan er oplossingskaarten, dit zijn de kleine kaarten. Door de gekleurde rand kan je snel zien over welk niveau het gaat. Met lijnen staan de randen van de verschillende blokjes op de prenten getekend. De kleine kaarten zijn wel een verkleinde weergave. Eventueel kunnen deze kleine kaarten onmiddellijk aangeboden worden bij niveau 3 en jonge spelers. Door de verkleinde weergave is het niet onmiddellijk een kant-en-klare oplossing en vraagt het toch enig inzicht om de transfer te maken naar de grotere stukken en hoe die gelegd moeten worden op het moeilijkere model.

Een uitdagend spel waar misschien enkel het verschuiven van de blokjes voor frustratie kan zorgen bij jonge kinderen. Als oudere even helpen vasthouden kan de succesfactor verhogen.
Aantal spelers 1-0 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Kleuters
Moeilijkheidsgraad oplopend
Formes (2020)